Laat je smartphone niet stuk gaan

Wat moet je tegenwoordig zonder je smartphone? Als je goed om je heen kijkt, zie je heel veel mensen die onderweg met hun telefoon bezig zijn. In bijvoorbeeld de trein of de bus zitten veel mensen helemaal in hun telefoon en ook als je een willekeurige middelbare school binnen zou lopen, zal het merendeel van de scholieren naar hun smartphone ‘staren’, muziek luisteren of elkaar appjes sturen. Met al dat veelvuldig gebruik, gebeurt het met regelmaat dat je smartphone valt. En als deze valt? Laat jij je telefoon(ge)barsten? Of laat je je telefoon meteen maken?

 

Maak in ieder geval een back up

Als je je smartphone laat vallen, is vaak het scherm stuk en kun je er al dan niet voor kiezen om je beeldscherm te laten vervangen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je touchscreen ook stuk zal gaan omdat deze met een barst in je scherm veel kwetsbaarder is. Maar wat als er meer aan de hand is dan alleen een barst. Dat risico loop je altijd wanneer je je smartphone een aantal keer hebt laten vallen. Het is daarom belangrijk om altijd een back up te maken van al je bestanden. Mocht het dan zo zijn dat je telefoon er mee ophoudt, heb je in ieder geval al je bestanden nog.

 

Laten repareren

Gelukkig kunnen reparatiecentrums meestal je telefoon repareren. Hoewel daar natuurlijk kosten aan verbonden zijn, bespaart het je toch een heleboel geld wanneer je het vergelijkt met het aanschaffen van een nieuwe smartphone. Zeker bij de wat duurdere telefoons als de Sony Xperia Z3 is het vervangen van bijvoorbeeld een scherm, of het repareren van het oplaadpunt, wat met regelmaat voor komt bij deze telefoon, zeker goedkoper. Je wilt dit natuurlijk wel doen door professionele mensen. Bij Sony reparatie Antwerpen ben je dan aan het goede adres. Zij hebben professionele mensen in dienst die je telefoon nakijken en repareren vaak zelfs terwijl je wacht. Bovendien doen zij dit voor een goede prijs.