Het gebruik van een detector

Een detector kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Om specifiek op zoek te gaan naar een bepaalde stof, kan er gebruik worden gemaakt van een detector gespecialiseerd op deze stof. Hierbij kun je denken aan een metaaldetector of een gouddetector.

Wat is een detector?

Een detector is een apparaat, of een onderdeel van een apparaat, waarbij het mogelijk is om een bepaalde stof op te sporen. Het kan hierbij gaan om een bepaalde stof, maar ook om een signaal of een ander verschijnsel. Een detector kan voor verschillende doelen worden gebruikt. Aan de hand van het doel, kan er ook een specifieke detector worden gekozen.

Verschillende detectors

Op het gebied van detectors wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten. Je kunt daarbij denken aan een metaaldetector, een onderwater detector, een gouddetector of een explosieve detector. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de vele detectors die verkrijgbaar zijn. Een detector aanschaffen kan bij speciale winkels, of via het internet. In beide gevallen is het goed om te weten waar voor de detector gebruikt moet worden. Op basis van deze gegevens kun je er achter komen naar welke soort detector jij precies op zoek bent.

1